EHBO opleidingen

Eerste hulp

Met Eerste Hulp ben je in staat op een juiste wijze EHBO te verlenen. Dat is waardevol in heel veel verschillende situaties: ernstig en levensbedreigend, maar ook klein en onschuldig. Eerste Hulp-lessen kun je namelijk overal toepassen: op je werk, op straat, maar ook thuis. Want daar gebeuren de meeste ongelukken. Je leert wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt, of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. Of het nu je familie, vrienden, collega’s of vreemden zijn: jij wilt toch ook mensen kunnen helpen? Daarom is het voor iedereen goed om een Eerste Hulp-cursus te volgen.

Verschillen in EHBO-cursussen

We kennen vele soorten EHBO-cursussen met allemaal hun eigen certificering. Mij wordt daarom vaak gevraagd wat de verschillen zijn tussen deze cursussen.

De verschillen zijn vooral te vinden in de manier waarop de cursussen worden aangeboden en getoetst. Zo moet je voor de één een examen doen en krijg je een diploma, terwijl je bij de ander een certificaat bemachtigt, zonder daarbij een examen af te leggen. Ook kan de opbouw anders zijn. Zo bestaan er cursussen met modules en heeft de ander feitelijk één opleiding, waar uitgebreid de belangrijkste onderdelen inzitten.

Overigens is het mogelijk om losse modules te volgen, zonder dat je hiervoor aan bepaalde toelatingseisen hoeft te voldoen of hoeft te beschikken over EHBO-diploma’s of -certificaten.

Wat wordt er behandeld?

Tijdens alle EHBO-cursussen leer je hoe je in het geval van verschillende soorten Eerste Hulpsituaties verantwoord moet handelen. Zo kun je denken aan levensreddend handelen bij ziekten en letsels met gevolgen voor het bewustzijn, ademhaling en/of circulatie, en shock. Maar ook aan het verlenen van eerste hulp bij slachtoffers met bijvoorbeeld letsels aan armen/benen, steken of beten en wonden.

EHBO-uitbreidingen

Naast de reguliere EHBO-cursussen bied ik ook verschillende cursussen en workshops aan die je als uitbreidingen of losse modules kunt volgen. Denk daarbij aan de volgende onderwerpen:

Eerste Hulp aan kinderen

Kinderen kunnen snel wat hebben en dan is het fijn als je als (gast)ouder, voogd of omstander hulp kunt bieden. Als je werkzaam bent binnen de kinderopvang is op kinderen gerichte EHBO-kennis vaak zelfs noodzakelijk.

Eerste Hulp bij sportongevallen

De cursus ‘Eerste Hulp bij sportongevallen’ is heel nuttig bij de behandeling van sport gerelateerde blessures en ongevallen. En bij het voorkomen hiervan.

Eerste Hulp bij wandelletsel

Bij lang wandelen kan specifiek (wandel)letsel optreden. Met de cursus ‘Eerste Hulp bij wandelletsel’ ben je hierop voorbereid met de juiste kennis en vaardigheden.

Levensreddend Handelen

Met het certificaat ‘Levensreddend Handelen’ ben je in staat op een juiste wijze eerstehulphandelingen uit te voeren, die onmiddellijk levensreddend zijn.

Reanimatietraining

Een cursus van levensbelang. Tijdens de reanimatietraining leer je hoe je iemand moet helpen met een circulatiestilstand. Ook krijg je uitgebreide uitleg over de AED en leer je de AED te bedienen.

Acute zorg aan boord

Professionele hulpverleners komen vaak slecht (of laat) ter plaatse als er sprake is van een ongeval op het water. Daarom is het belangrijk dat jij zelf in zo’n situatie ook snel en doeltreffend hulp kunt bieden.

Kijk verder op de website voor meer informatie en ontdek welke cursus of workshop het beste bij jou past. Vind je geen perfecte match? Geen probleem: in overleg is altijd een goed passende training samen te stellen, met de juiste certificering.

Ik hoor graag wat je wensen zijn!